снимка: , УикипедияОт окриването си през 1869 г. Суецкият канал е ключова

...
снимка: , УикипедияОт окриването си през 1869 г. Суецкият канал е ключова
Коментари Харесай

Раздвижиха огромния контейнеровоз, който блокира от дни Суецкия канал

снимка: 
, Уикипедия
От окриването си през 1869 година Суецкият канал е  основна връзка за превозване на нефт, природен газ и други товари . През 2015 година египетското държавно управление приключи огромно уголемение на канала, което разрешава на най-големите кораби да минават.

Внушителният контейнеровоз " Ever Given ", който блокира Суецкия канал,  съумя да помръдне , откакто от дъното под него бяха  изкопани над 20 хиляди тона земна маса , заяви " The Jerusalem Post " с позоваване на египетски източници.

Във вторник " Ever Given " и направи невероятно прекосяването по канала. Образува се  запушване от над 200 плавателни съда,  очакващи да преминат от Червено в Средиземно море

Това докара до големи загуби, защото всеки  час престой  в Суецкия канал коства  400 милиона $, написа news.bg.

По-рано притежателите на " Ever Given " се ангажираха, че създадат всичко допустимо, с цел да може контейнеровозът да се отмести от плитчината още в съботния ден. На борда на 400-метровия кораб има над 18 хиляди контейнера.

Вчера  опитите за отместване на кораба останаха   Имаше опасения, че интервенцията може да се проточи със седмици, в случай че се наложи разтоварване на кораба.

Припомняме,  Съединени американски щати предложиха помощ  за отблокиране на Суецкия канал предвид на мощния отрицателен резултат от случая върху международната търговия и цените на петрола.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР